background-image

Термостат лабораторний для підтримки потрібної температури під час досліджень

07.02.2022

Термостат лабораторний

Від якості лабораторних досліджень, що виконуються, залежить те, наскільки ефективним буде лікування захворювання або достовірність наукових експериментів і досліджень.

Для того щоб виконувати дослідження з максимально точним і правдивим результатом потрібно мати значний багаж спеціалізованої, сучасної інноваційної техніки, пристроїв і приладів.

Термостат для лабораторних досліджень є незамінним агрегатом, він присутній практично у всіх наукових та медичних закладах. Термостат – це спеціальний агрегат, який використовується для того, щоб на певному заданому оператором інтервалі часу підтримувати в герметичному боксі заданий температурний режим.

Підтримується необхідне температурне середовище за рахунок проведення фазового переходу та застосування термічних регуляторів. Для того, щоб зменшити, звести до мінімуму теплові втрати під час виконання експериментів та досліджень термостати оснащуються системою теплоізоляції. Але, існують моделі, які не оснащуються ізоляцією, вони цілком виправдано є неефективними пристроями.

Лабораторний термостат – особливий пристрій, алгоритм роботи (підтримка заданої температури) якого необхідний під час проведення вірусологічних, бактеріологічних та серологічних досліджень у наукових та клінічних лабораторіях.

Особливості термостатів!

Всі моделі лабораторних термостатів відрізняються одна від одної точністю та ефективністю роботи, стабільністю підтримки температурного режиму і, звичайно ж, за надійністю. Також агрегати відрізняються один від одного за обсягом робочої камери. Конструктивно всі термостати виконані у формі шафи або резервуару із системою теплової ізоляції.

Види лабораторних термостатів:

· Сухоповітряний.

· Рідинний.

Термостат сухоповітряний – використовується для нагрівання та контрольованої подачі або забору тепла з метою постійного контролю заданої температури. Виконуються роботи у спеціально теплоізоляційній камері в момент виконання робіт з аналізу та дослідження випробуваних зразків та матеріалів.

Плюси термостатів:

· Багатофункціональність.

· Широкий спектр застосування.

· Наявність програмованого таймера.

· Компактні габарити.

· Невелика сумарна вага.

· Простота в експлуатації та догляді.

На сучасному українському внутрішньому ринку лабораторного обладнання можна зустріти моделі термостатів як з охолодженням, так і без нього. Придбати якісну, надійну, ефективну та довговічну модель термостата можна без проблем у нашому спеціалізованому профільному інтернет магазині за найнижчою ціною.

Powered by Froala Editor

basket icon 0