background-image

Спектрофотометри для досліджень у будь-якому спектральному діапазоні

05.02.2022

Спектрофотометр – види та конструктивність пристроя!

Спектрофотометр – це спеціальний прилад лабораторного типу, який проводить порівняльний аналіз падаючого на нього потоку випромінювання з відбитим або пропущеним через випробуваний зразок. З отриманих даних робляться висновки про специфічні властивості об'єкта, матеріалу чи речовини.

Варто пам'ятати, що кожен предмет має властиві лише йому спектральні характеристики. Поглинені чи відбиті спектри не залежать від навколишнього об'єкт середовища, лише від його хімічного і молекулярного будови.

За допомогою методу спектрофотометрії можна визначити, як повноцінний склад випробуваного об'єкта, так і кількість компонентів, що в ньому містяться. Спектрофотометри нині застосовуються у багатьох галузях науки та промисловості. Без їхньої участі не можливі проводити якісні дослідження в таких канонічних галузях, як:

· Матеріалознавство.

· Фізика.

· Хімія.

· Біологічна хімія.

· Молекулярна біологія.

Спектрофотометри використовуються для вирішення різних завдань, а саме:

· Аналізу якості води.

· Спостереження за ходом виконання хімічних реакцій.

· Визначення якісного складу розчинів та рідин.

· Для виявлення домішок.

Спектрофотометри розрізняються на два види подачі променя. Перший тип - промінь спочатку проходить крізь монохроматор, де адсорбується, виділяється невеликий фрагмент спектра, що падає на випробуваний матеріал.

Другий тип - світловий імпульс білого холодного світла падає спочатку на зразок, а монохроматор в свою чергу виділяє комплекс довжин хвиль з відображеного потоку.

Спектрофотометри можна розділити за кількістю монохроматорів, з одним або двома. Також пристрої можна розділити за типом джерела світла та діапазоном роботи на: ультрафіолетові, видимі та інфрачервоні. Спектрофотометри бувають стаціонарні та мобільні, пересувні.

Спектрофотометр купити можна без будь-яких проблем у нашому спеціалізованому профільному інтернет-магазині за найнижчими на українському ринку цінами. У нас великий асортимент високоточного інноваційного лабораторного обладнання, як від вітчизняних, так і від іноземних компаній-виробників.

Всі спектрофотометри оснащуються джерелом потоку світла, це може бути як вольфрамова, так і дейтерієва або дейтерієво-галогенова лампа. Також у конструкцію пристрою входить монохроматор, завдання якого полягає у заломленні світла та виділення заданої довжини хвилі.

Powered by Froala Editor

basket icon 0