background-image

Аналізатор вологості принцип роботи

04.02.2022

Аналізатор вологості, що це принцип роботи та призначення!

Сучасні наукові дослідження неможливі без застосування високоточного ультрасучасного комп'ютеризованого інноваційного обладнання. Так щоб визначити рівень вологості того чи іншого предмета, матеріалу або речовини застосовують стаціонарні або портативні аналізатори вологості.

Таке поняття, як універсальний вологомір має на увазі той факт, що пристрій може максимально точно визначати ступінь вологості:

· Твердих предметів.

· Продуктів харчування.

· Будівельних матеріалів.

· Тканин.

· Рідин.

· Ґрунтів.

· Лікарських засобів і так далі.

Усі існуючі аналізатори рівня вмісту вологи у матеріалах та продуктах можна умовно поділити на дві систематичні групи: портативні (переносні) та універсальні лабораторні. Портативні пристрої характеризуються невеликими габаритами та малою вагою. Вони функціонують за принципами використання групи виносних датчиків. Для сипких речовин використовується планарно-об'ємний датчик, а визначення ступеня зволоженості повітряних мас, як у приміщенні, і на відкритому просторі застосовують зондовий датчик.

Аналізатор вологості лабораторний

Універсальний аналізатор вологості – це особливий лабораторний стаціонарний прилад, який на перший погляд зовні нагадує дуже дорогі за вартістю фармацевтичні або ювелірні ваги. І перше враження виявляється не зовсім помилковим.

Усі лабораторні системи аналізу вологості мають так звану тензо компенсацію і функціонують згідно з принципами зважування з наступним підігрівом (сушильно-ваговий спосіб аналізу). Сушильні камери аналізаторів можуть бути оснащені як галогеновими нагрівачами, так і інфрачервоними.

Чому лабораторні аналізатори вважають за універсальні? Відповідь на це питання досить проста, універсальність аналізаторів вологості полягає в тому, що вони можуть визначати рівень вологості, як у твердих, так і рідких (хімічні реагенти, рідини і так далі), а також ґрунтах, тканинах та інших матеріалах.

Лабораторні аналізатори - це високоточні прилади для роботи, з якими не потрібно мати спеціальні знання і навички. Для того щоб визначити рівень вологості потрібна невелика кількість випробуваного матеріалу. За допомогою таких пристроїв можна систематизувати та автоматизувати лабораторні дослідження, а опціональна можливість підключення приладів до комп'ютерів робить роботу з вологомірами легко і комфортною.

Powered by Froala Editor

basket icon 0