background-image

Ваги лабораторні їх функціонал

03.02.2022

Ваги лабораторні

Вкрай складно уявити наукову лабораторію, фармацевтичну, ювелірну або хімічну галузь без високоточного обладнання, де на першому місці стоять електронні ваги.

Ваги лабораторного класу використовуються для того, щоб з максимальною точністю визначати масу малих речовин і матеріалів. Майже всі, як сучасні, так і застарілі моделі ваг для обчислення до сотих часток грамів ординарні у використанні та експлуатації.

Лабораторні ваги мають цілу низку функцій і опцій. Так, наприклад, наявність такої опції, як "процентне зважування". Така функція дозволяє масу кожного окремого компонента тієї чи іншої суміші і загальну вагу цієї суміші, для цього необхідно задати відсоткове співвідношення інгредієнтів.

Опція визначення кількості однорідних компонентів допомагає істотно скоротити час, що витрачається на їх підрахунок. Зваживши партію предметів, ви можете обчислити, визначити їхню середню вагу, після чого на робочу область ваг (платформу) поміщаєте всі випробувані зразки та отримуєте не тільки їхню загальну вагу, а й кількісне число.

Функція усереднення. Дана опціональна можливість лабораторних ваг дозволяє отримувати максимально точний результат (вага продукту) у складних, нестабільних умовах (у пересувних лабораторіях, на вулиці тощо), а також у випадку, коли поведінка випробуваного зразка не є стабільною.

Завдяки можливостям функції "контрольне зважування" можна визначати відповідність маси зразка заданим параметрам, при цьому допустима похибка буде відповідати всім контрольним нормам.

Величини, одиниці зважування, оператор може визначати, встановлювати самостійно перед початком контрольних випробувань. Характеризуються всі без винятку моделі лабораторних терезів, які представлені на нашому ресурсі багатофункціональністю, ювелірною точністю та надійністю.

Поділяють лабораторні ваги за класами точності, спеціальні, високоточні та середні. До середніх відносяться ваги вимірювальні пристрої 3 та 4 класу точності. Дискретність їх виміру у грамах перебуває у діапазоні від 0,001 до 0,1г.

Для того, щоб ваги функціонували досить довго і видавали правдиві максимально точні результати, необхідно регулярно проводити їх калібрування. Все існує два типи градуювання (калібрування) зовнішня та внутрішня.

Зовнішня – це градуювання за допомогою зовнішньої гирі, а внутрішнє калібрування – це налаштування лабораторних ваг за допомогою вбудованого моноблока за допомогою автоматичного приводу як за участю оператора, так і без нього.

Powered by Froala Editor

basket icon 0