background-image

Шумомір для визначення рівня шуму

04.02.2022

Шумомір – універсальний пристрій для визначення рівня шуму!

Шум, на перший погляд, незначний фактор, яким можна в певних випадках знехтувати. Але, таке твердження є докорінно помилковим і неправильним. Шум - це важливий фактор, який істотно впливає, не тільки на здоров'я людини, але і на стаціонарні конструкції. Адже шум видає звукові коливання, що при тривалому впливі може призвести до незначних, але все ж таки істотних деформацій і навіть руйнувань.

Тому необхідно ретельно контролювати рівень шуму, як у житлових і виробничих об'єктах, що будуються, так і вже у введених в експлуатацію приміщеннях. Також вести моніторинг рівня шуму потрібно вздовж жвавих транспортних магістралей та в межах міста.

Здійснити контроль рівня, що генерується в тому чи іншому місці шуму, можна за допомогою спеціального технічного пристрою під назвою – шумомір. Шумомір - це електронний пристрій, завдання перед яким стоїть у визначенні рівня шумового навантаження в децибелах.

Таке високотехнологічне обладнання активно використовується як на виробництвах, так і в побуті. Що ж до ціни на такий прилад, то вона відносно невелика. Пристрій не вимагає особливого догляду, воно просто налаштовується.

Де застосовуються шумоміри!

У першу чергу прилади для визначення рівня шуму (шумомери), що видається, використовуються для здійснення контролю рівня якості шумоізоляції, яка встановлена в житлових, офісних, муніципальних та виробничих об'єктах.

Шумоміри використовують проектувальники та будівельники за їх допомогою можна на початкових етапах будівництва визначити чи відповідають будівельні матеріали заявленим вимогам.

Шумоміри поділяються за класами точності, існує два класи, саме перший і другий. Відмінність між ними точність вимірювань, перший клас набагато точніше. Класи визначаються згідно зі стандартами IEC 61672.

Конструктивно шумомір складається з:

• Блок вимирливий.

• Мікрофон.

• Підсилювач.

• Мережевий адаптер.

• Паспорт

Шумоміри вищого першого класу застосовують у науково-технічних лабораторіях у межах проведення досліджень. Такі пристрої забезпечують отримання даних із мінімальним відсотком похибки. За допомогою аналізатора рівня шуму 1 класу точності можна не тільки визначати шумове навантаження, але й ультразвук та інфразвук.

Шумомір купити першого класу точності за невелику плату, з швидкою доставкою додому та гарантією якості можна без проблем у нашому спеціалізованому профільному інтернет-магазині.

Powered by Froala Editor

basket icon 0