background-image

Вологомір зерна потреба для будь-якого підприємства сільського господарства

05.02.2022

Вологомір зерна – прилад для контролю та обліку стану врожаю сільськогосподарських культур!

Фермери чудово обізнані, що недостатньо виростити хороший урожай для досягнення поставленої фінансової мети. Вкрай важливо зберегти його протягом осінньо-зимового періоду, не давши йому зіпсуватися під впливом зовнішніх факторів, головним з яких є волога.

Волога сприяє швидкому утворенню поверхні зернових культур цвілі, яка провокує гниття. Контролювати ступінь зволоженості зернових, а також бобових та зернобобових культур можна за допомогою спеціального інноваційного приладу, назва якого – вологомір.

За параметрами вологості, які можна отримати, маючи при собі лише один прилад – вологомір, можна визначити кількісний відсоток поживних речовин, які містяться в випробуваному зразку та партії в цілому. Відповідно до отриманих при дослідних вимірах показників можна визначити терміни зберігання продукції.

У разі, якщо вміст вологи всередині зерна перевищує норму, воно скоро почне псуватися, і для того щоб це не сталося необхідно застосовувати комплекс спеціальних заходів з просушування. Надлишки вологи впливають на поживну цінність та активізацію небажаних процесів, таких як:

 

· Набухання та подальше проростання зерна.

 

· Розщеплення біологічних полімерів.

 

· Зниження загальної маси.

 

· Запуск процесу ферментації, бродіння.

 

· Зниження сипкості.

 

· Швидке зростання популяції паразитів.

 

За допомогою вологоміра можна визначати чотири ступені вологості:

 

· Сухе.

 

· Середньо сухе.

 

· Вологе.

 

· Сире.

 

Визначення ступеня вологості зерна за допомогою вологоміру!

 

Інноваційна методика визначення вологості зерна за допомогою вологоміра – це ефективний спосіб встановити рівень зволоженості врожаю в будь-яких умовах. За допомогою пристрою можна виявляти рівень вологості прямо в полі під час збирання врожаю, у складських приміщеннях, на елеваторах, у процесі транспортування та безпосередньо при переробці, помелі.

Сучасні апарати для визначення рівня вологи в сільськогосподарських культурах відрізняються скромними габаритами, невеликою вагою, простотою в експлуатації та феноменальною точністю результатів, що видаються.

Нові моделі, портативні, переносні вони дають можливість виконувати експрес-оцінку сировини в будь-яких умовах і миттєво вживати заходів щодо покращення якості.

Вологоміри зерна бувають двох типів з розмелюванням і без розмелювання зернових культур. При покупці вологоміра варто звертати увагу на діапазон його обчислень, наприклад, існують моделі, які можуть визначати ступінь зволоженості продукту від 0 до 100%. Такі пристрої є надзвичайно дорогими і використовуються тільки в лабораторних умовах.

Для сільськогосподарських потреб добре підійдуть дешевші моделі, які вимірюють вологу в межах від 0 до 50%. Насправді такої градації більш ніж достатньо, оскільки зволоженості зернових, і навіть бобових культур понад 50% просто немає.

Що ж до точності вимірювань, вона безпосередньо залежить від відсоткового діапазону градації. Так похибка результатів лягає на канву від 0,2 до 0,5 % і від 1 – 2%.

 

Вологоміри зерна – види!

 

Існує три типи вологомірів:

 

· Кондуктометричні.

 

· Діелькометричні.

 

· Гравіметричні.

 

Вологоміри кондуктометричного типу визначають електричний опір зразка, що розташовується між двома електродами голкоподібної форми. Показники змінюються залежно від рівня зволоженості сировини.

 

Діелькометричні моделі функціонують за принципами діелектричної проникності середовища, цей показник змінюється в залежності від ступеня зволоженості матеріалу. Вологоміри у такому виконанні обладнуються радіочастотними генераторами із сигналом від 3 до 30 МГц. Дані прилади можна з повною впевненістю назвати універсальними, тому що вони можуть використовуватися як у польових умовах, так і в спеціалізованих лабораторіях.

 

Гравіметричні аналізатори вологи – найефективніші моделі по точність їх вимірів.

 

Купити вологомір зерна будь-якого класу можна без будь-яких проблем у нашому спеціалізованому профільному онлайн-магазині за найвигіднішою ціною. У нас великий асортимент та тільки якісні прилади.

Powered by Froala Editor

basket icon 0